AVSLÖJAR: NYA UPPSKRUVADE BILDEN KRING DJUKANOVIC

Hammarby utmanar utländska storklubbar med vågade krav kring den montenegrinske stjärnan.

Viktor Djukanovic allsvenska genombrott blev ett faktum i fjol, trots broms med lite speltid.

Resultatet: Nio mål, trots bara elva starter.

Allt sedan årsskiftet så är det han som, näst efter Lucas Bergvall, har varit mest omskriven och som slutade med en 110-miljonersaffär med Tottenham Hotspur.

Det här är siffror som Djukanovic nu i sommar väntas slå.

Det vi vet är ett han i vintras har på allvar fick flera klubbar efter sig.

FotbollDirekt har tidigare avslöjat både PSV Eindhoven och Lazio, i det sistnämnda fallet nobbades hela 90 miljoner i sista stund i slutet av januari.

Vi vet även att Bajens motkrav var 135-140 miljoner – också det FD:s uppgifter.

Fotbollskanalen har även haft rapporter om franska Lorient.

Sedan transferfönstret stängde så har vi även kunnat redogöra för att Tottenham Hotspurs blandat sig i och ska ha signalerat seriositet för spelarens agentur.

Nu har det varit tystare under ett par månader men tro inte att intresset svalnat för att Bajens försäsong har varit sval.

Istället så väntas 6-8 utländska klubbar följa honom direkt i allsvenska premiären mot Kalmar FF – och sedan konstant fram till sommaruppehållet.

En av dessa rapporteras fortsatt vara nämnda Spurs som inte släppt sin nyfikenhet kring montenegrinen.

Enligt mina källor så är det här  även en bild Hammarby har – liksom att dessa klubbar som kommer att följa honom på plats är inställda på en prisbild om hela 15-20 miljoner euro.

Det är enligt mina källor det nya Hammarbys ledning är inställda på och signalerar.

Nu återstår det att se vilken sportslig utväxling han kommer att ha vårperioden – men tänk att han som Djurgården med Bergvall bara har kostat tio miljoner kronor.

Vid köptillfället ansågs det som stora pengar – nu ingenting.

Det är bara att hoppas på att fler allsvenska klubbar vågar den här typen av värvningar. Det vill säga en miljon euro har länge ansetts vara djärva pengar för Allsvenskan – jag hoppas det bleknar av nämnda exempel.

***

”Ola Gustavsson är rutinerad nyhetsredaktör på FotbollDirekt. Han levererar dagligen nyheter och exklusiva vinklar och kittlande avslöjanden kring spelet bakom de allsvenska kulisserna. Läs även det matiga inslaget “Olas News” som publiceras flera gånger i veckan.”

2024-03-29T10:43:58Z dg43tfdfdgfd