AVSLÖJAR: FEM KLUBBAR VILL HA SWEDBERG

Från att ett tag ha droppat i pris så kan han Williot Swedberg säljas för ännu större pengar än det rekord han slog för Hammarby.

Det har gått ett par år sedan Williot Swedberg slog rekord för Hammarby då han såldes för cirka 55 miljoner kronor till spanska Celta Vigo.

Tiden i den spanska kuststaden har varit allt annat än enkel för Bajens förre supertalang, men nu ser saker och ting ut att peka åt rätt håll för 20-åringen som fått allt mer förtroende under nye tränaren Claudio Giráldez.

Han startade så sent som i helgen då Villarreal besegrades med 3–2 och faktumet är att han startat två av de tre senaste i ett så otrolig avgörande läge för Celta. Med fyra omgångar kvar är Celta i allra högsta grad delaktiga i bottenstriden i La Liga.

Swedberg har även levererat under året när han fått chansen och totalt i år har det blivit fyra mål i La Liga, det mest anmärkningsvärda med det är hans otroliga målsnitt, något FotbollDirekt.se rapporterat om tidigare.

Trots att mycket pekar åt rätt håll för den förre Bajen-talangen så är hans framtid mycket oviss och så sent som förra veckan kom spanska uppgifter om att Ajax vill plocka honom. Detta är inte första gången som den nederländska storklubben visar intresse för Swedberg, redan förra året kunde FD avslöja att de ville ta honom. 

FotbollDirekt.se kan nu avslöja att det inte enbart är Ajax som vill ha den svenske supertalangen, utan totalt rör det sig om fem klubbar som visar konkret intresse för Swedberg.

Enligt våra uppgifter så har huvudpersonen själv inte tagit beslut om hur han vill göra, mycket hänger, enligt FD:s uppgifter, på huruvida Celta Vigo håller sig kvar i La Liga eller inte.

Samtidigt så ser situationen kring Swedberg inte bara mer ljus ut för huvudpersonen själv, utan även för Celta. Den spanska klubben betalade som sagt cirka 55 miljoner när han togs från Hammarby och efter att FD tidigare haft uppgifter om att hans prislapp varit nere på 3,5 till 4 miljoner euro, så ser Celta nu ut att kunna få upp emot 7 miljoner euro(vilket skulle innebär att han slår sitt eget säljrekord), detta i och med att så många klubbar är intresserade.

Tidigare har klubbar som PSV Eindhoven, Club Brugge och Osasuna nämnts kring den svenske jättetalangen.

TV: 

2024-05-08T12:32:04Z dg43tfdfdgfd