ANTON SALéTROS INFöR DERBYT: "SVERIGES FINASTE OCH STöRSTA MATCH"

STOCKHOLM. Anton Salétros har växt ut till AIK:s stora fanbärare. 

Han medger att derbyt mot Djurgården på söndag är landets största match, men för honom personligen är det lika stort att möta Hammarby.

– Jag är från södra sidan och uppvuxen med många bajare, så det är lite annorlunda, säger stjärnan till FotbollDirekt. 

När AIK för en dryg månad sedan föll mot Djurgården i Svenska cupens semifinal gjorde hemmalaget det med minsta möjliga marginal.

Det krävdes ett straffsparksavgörande för att skilja lagen åt. Väl där brände såväl Anton Salétros som Taha Ayari vilket skickade Dif till final.

– Man vill alltid göra mål, så det var inte tillräckligt bra av mig. Men samtidigt ingår det i fotbollen, ibland missar man… Men ah, jag vill så klart göra mål varje gång jag slår en straff, säger nu Salétros inför söndagens nya derby mot Djurgården.

Blårändernas Tokmac Nguen antydde under torsdagen för FD att Tobias Gulliksen, som hetsade AIK-publiken med sitt omtalande firande efter sin straff vilket fick de svartgula spelarna att se rött, nog ska förvänta sig ett extra hårt bemötande på söndag. Men Anton Salétros verkar mest rycka på axlarna över det hela.

– Det är inget som vi tänkt på utan vi fokuserar bara på vår egen match, så är det.

Men ni blev sura på honom?

– Sura och sura… Det blev uppmålat som att det blev någon grej därinne, säger Salétros och syftar på spelartunneln.

– Men nej, vi hade bara en dialog, det var inget mer med det.

Hur stor är revanschlustan efter cupförlusten mot Djurgården?

– Som alltid när man förlorar vill man ha revansch och vi ser verkligen fram emot den här matchen. Det här är Sveriges finaste och största match.

För Salétros personligen är det dock ingen skillnad att möta Djurgården kontra Hammarby.

– Jag vet att många tycker det är större att möta Djurgården men grejen är att jag från södra sidan och uppvuxen med många bajare i skolan och så, så det är lite annorlunda. Men samtidigt kvittar det för mig, jag vill vinna mot båda lika mycket, säger Enskedesonen. 

Hittills toppar Malmö FF allsvenskan på nio poäng, två pinnar före tvåan Djurgården. För AIK:s del har den allsvenska starten inneburit en trea i premiären hemma mot Västerås följt av kryss borta mot BP och Mjällby. 

– Inledningen har varit okej, inte mer än så. Jag hade hoppats på någon trea till men vi har inte spelat tillräckligt bra för att förtjäna det. 

Kan något lag rå på Malmö FF över en hel säsong i år tror du?

– De har ju börjat bra med tre raka segrar. De ser starka ut, har gjort många mål och har en jättebra trupp. Men de ska ut i Europa i sommar och säsongen är lång, men just nu leder de serien och är väl också då bäst för stunden, avslutar Salétros. 

2024-04-19T13:25:30Z dg43tfdfdgfd