ALICE CARLSSON: “VI HAR EN BIT KVAR INNAN VI äR DäR VI VILL VARA”

Hammarbys damer har inlett säsongen starkt. 

Laget har tagit tre poäng i samtliga matcher.

– Det känns bra. Vi jobbar och tar steg för varje match som går, säger lagkapten Alice Carlsson till FD. 

Fjolårets succé ser ut att fortsätta. Hammarby har vunnit de fyra första matcherna i säsongsinledningen och är uppe i delad serieledning med FC Rosengård. 

Bajen kommer senast från en skön derbyvinst mot Djurgården hemma på Tele2.  En match där de låg under med 1-0. De lyckades vända till 2-1 i halvtid och vann tillsist med stabila 4-1. Hammarby spelar vanligtvis sina hemmamatcher på Kanalplan.

– Vi visar en otrolig styrka i att vi lyckas vända och vinna. Jätteskön och viktig vinst på alla sätt såklart, säger Alice Carlsson.

Lagkaptenen stod för en fin match och verkar trivas bra på Tele2. Hon gjorde sitt första mål sedan hösten 2021. Den gången också i ett derby fast mot AIK, på Tele2 som även det slutade 4-1.

– Jag gör inte så många mål men jag gör det tydligen i derbyn på Tele2. 

Vad de beror på?

– Jag vet faktiskt inte, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Jag har varit nära några gånger under säsongen men inte fått in den. Det brukar vara så. Men det var skönt. Det är alltid kul att göra mål, speciellt som mittback och kunna hjälpa laget.

Hammarby är poängmässigt nöjda med säsonginledningen men känner att de har fler nivåer i sig. 

– Vi har en bit kvar innan vi är där vi vill vara. Vi har kommit långt men har en bit kvar tills vi är på vår högsta nivå. 

Inför säsongen har det anslutit många nya spelare. Även Martin Sjögren har kommit in som ny huvudtränare för laget. 

–  Vi är ett nytt lag och har en ny tränare. Men vi jobbar och tar nya steg för varje match som går. Vi har inte varit felfria i någon match men ändå lyckats få med oss alla tre poäng, säger lagkaptenen. 

För egen del är Alice nöjd med säsongsinledningen. På fyra spelade matcher har Bajen endast släppt in 2 mål.

– Det är väldigt starkt. Det är ett bra facit, det måste man säga.

Ikväll väntar ytterligare en hemmamatch. Denna gång står IFK Norrköping för motståndet. Norrköping som gör sin andra säsong i OBOS Damallsvenskan.

– Det är ett bra lag. Nu är de inte riktigt nykomlingar i år men oavsett så visar dem ingen respekt för det. De kan slå alla lag.

Lagen möttes i en träningsmatch på försäsongen. En match som Alice Carlsson menar på slutade 2-2. Så var inte riktigt fallet, matchen slutade 2-1 till gästerna från Norrköping.

Bajen har spelat båda sina hemmamatcher på Tele2 men ikväll är de tillbaka på Kanalplan.

– Det blir som ytterligare en hemmapremiär. Det ska bli kul att komma tillbaka till Kanalplan och spela. Där är vi otroligt starka. 

Matchen spelas ikväll 19:00 på Kanalplan. 

TV:

2024-05-08T06:46:09Z dg43tfdfdgfd